Çmimet European Heritage Awards / Europa Nostra Awards janë çmimi më i lartë që jepet në Europë në fushën e trashëgimisë kulturore. Çmimet jepen në fushën kërkimeve shkencore, përkushtimin professional dhe vullnentar në objektet e trashëgimisë kulturore etj.

ILUCIDARE  është një projekt në kuadër të programit HORIZON 2020.

Çmimet European Heritage Awards janë shpallur për herë nga Komisioni Europian në vitin 2002. Çmimet kanë sjellë përfitimi të shumta për fituesit dhe suportohen nga programi  Creative Europe i Bashkimit Europian.

Afati i fundit për aplikim është data 1 tetor 2019.

Për më shumë informacion klikoni këtu ose faqen zyrtare  European Heritage Awards / Europa Nostra Awards.